facebookBakaláři

Září 2021

V měsíci září na nás čekala tato témata:

Kdo všechno přišel do školy?

- školka nás baví

- mám kamarády

- tady jsem doma

Sklízíme plody podzimu

- na poli

- na zahradě

Seznámili jsme se s novými dětmi. Snažili se uhodnout, co je ve školce nového. Zopakovali si bezpečnost při pobytu ve školce. Namalovali jsme si obrázky rodiny. Z prázdných krabiček stavěli 3D domečky. Seznámili se s hudebními nástroji - kytarou, klávesy a s Orffovým instrumentářem. Ve třídě jsme se seznamovali se značkami a prostředím školky. Seznamovací hry pomohly k poznání kamarádů. Oslavili jsme společně narozeniny kamarádů ze školky.

Třída Motýlků nacvičila vystoupení na malé Rapšašské Zikmundohraní - "Clap, clap song" a tanec na písničku "Mami, vem mě do Zoo" M. Růžičkové. Třída Koťátek trénovala s psychomotorickým padákem a hudbou říkanku "Kolo, kolo mlýnský". Tato tři krátká vystoupení nám udělala všem radost při vystoupení na návsi.

V tématu "na poli"  jsme se seznámili s plodinami a se zvířaty žijícími v okolí pole a na poli. Vyzkoušeli jsme si let vlaštovek za moře a zase zpět pomocí překážkové dráhy. Ve třídě Koťátek jsme společně sklidili brambory (tisk brambor na pytel). K říkance „Princeznička na bále“ děti navlékaly korálky na šňůrku pro rozvoj jemné motoriky.

Tématem "na zahradě" nás celý týden provázelo jablko. Tančili jsme tanec Mazurku na písničku "Měla babka". Pomocí jablek jsme zkoušeli předmatematické dovednosti, postřeh, vytrvalost a soustředění. I chuťové pohárky nezůstaly nepovšimnuty. Ochutnali jsme štrůdl a křížaly z jablek na školkové zahradě. V tématu "na zahradě" budeme ještě pokračovat v měsíci říjnu.

Zúčastnili jsme se celostátního charitativního běhu Teribear. Děti byly rády, že touto cestou mohly přispět na nadaci Terezy Maxové.

kontakty

 

 

 


Základní škola a Mateřská škola v Rapšachu
378 07 Rapšach 290
GPS souřadnice: 48.8779183N, 14.9374494E

 

 

ÚVOD  |  O ŠKOLE  | ZÁKLADNÍ ŠKOLA  |  MATEŘSKÁ  ŠKOLA  |  DRUŽINA  |  KONTAKTY